РОБОТИ З КОЛЕКЦІЇ АНАТОЛІЯ ДИМЧУКА НА ВИСТАВЦІ “ENFANT TERRIBLE. ОДЕСЬКИЙ КОНЦЕПТУАЛІЗМ” У НАЦІОНАЛЬНОМУ ХУДОЖНЬОМУ МУЗЕЇ УКРАЇНИ

Національний художній музей України та Музей сучасного мистецтва Одеси представляють проект «ENFANT TERRIBLE. Одеський концептуалізм», що триватиме з 12 червня 2015 по 20 вересня 2015.

Розмови про сучасне мистецтво в стінах академічної інституції – вже ризик і провокація. Але обравши позицію об’єктивності, Національний художній музей України вважає, що зараз на часі актуалізувати для звичайного глядача мистецькі явища та процеси, які довго існували в паралельній реальності. В семи залах першого поверху НХМУ Музей сучасного мистецтва Одеси представить проект ENFANT TERRIBLE, що досліджує історію виникнення одеського концептуалізму, його становлення і вплив на наступні хвилі сучасного мистецтва України.

На виставці представлені незвичні для вітчизняного музейного простору твори, що часто вимагають коментаря або тлумачення. Експозиція побудована таким чином, щоб глядач міг яскраво уявити феномен концептуалізму в історичній перспективі – від перших протоконцептуальних робіт 50-х і до мистецтва наших днів. Виставка сформована на основі колекції Музею сучасного мистецтва Одеси — найбільш репрезентативного зібрання робіт сучасних одеських авторів, та розширена експонатами з приватних колекцій, галерей та фондів, архівів Одеського Музею західного і східного мистецтва. Експонуються як твори метрів концептуалізму: Леоніда Войцехова, Юрія Лейдермана, Сергія Ануфрієва, Ігоря Чацкіна, Олександра Ройтбурда, групи «Перці», «Мартинчиків», — так і багатьох інших художників, на яких так чи інакше вплинув одеський концептуальний рух. Зокрема, з колекції Анатолія Димчука на виставці можна буде побачити роботи таких митців як Леонід Войцехов, Ігор Гусєв, Дмитро Дульфан, Андрій Казанджий, «Мартинчики», Стас Подлипський, Ігор Стьопін та Олександр Шевчук.

Представлені рідкісні живописні та графічні роботи, документи, тексти, знімки, слайди, відео та інші матеріали, яких публіка ще не бачила. Також включені матеріали про художні акції 80-х та 90-х, перші відео та перформанси.

Куратор Мирослав Кульчицький, асистент куратора Макс Ковальчук, координатор Семен Кантор.

Графік роботи музею:
з 10:00 до 18:00,
у п`ятницю з 12:00 до 20:00,
у суботу з 11:00 до 19:00

Вихідні дні – понеділок, вівторок